Усмивката - най-краткият път между двама души!
лого на Черни Осъм
 Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев, Д-р Нели Данчева-Рачева и а Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев Д-р София Кусева  Д-р Христо Рачев- младшиД-р Христо Рачев- младши - най-младият ни дентален лекар Рачев по

ФЕЯТА НА ЗЪБКИТЕ МЕРИ


Приказка за пораснали деца и недотам.

Много са легендите за Феята на зъбките. В различните страни, с различни традиции се разказват случки с феи или мишки, открадващи падналите първи зъбчета на порасналите деца.

Кому са нужни тези приказки и легенди? Не може ли просто да си падат тези зъбки и толкова!

В този много забързан и прозаичен живот не бива да лишаваме децата от мечти и да ограничаваме фантазията им!

Зная как ме гледат малките искрящи детски очички , когато им разказвам колко са пораснали и  че им предстои най-вълнуващата среща с Феята на зъбките. Едно малко изпитание за смелост преди тази среща е падането или ваденето на първото зъбче.

Много по-лесно е да се свият смело юмручетата и да се преодолее страха от неизвестното, когато в края на изпитанието те очаква вълшебство!

В моя кабинет живее Феята на зъбките Мери! Тя е невероятна с лилава коса и теменужени замечтани очи. В кабинета я доведи едно момиче със също толкова красиви теменужени очи – Мария. Самата тя прави вълшебства с думите и ръцете си! Доведе я за да ни зареди с обич и мечти!

Феята на зъбките Мери е при мен за да види колко са смели малките ми пациенти! Колкото по-смели и добри са, толкова по-сигурно е, че когато вечерта сложат зъбчето под възгланцата, на сутринта вместо него ще има желязно левче!

Нека сънуват смарагдово-лилави феи малките смели пораснали деца!

Доктор Нели Данчева

п.п. в кабинета се дават напътствия и за помощниците на феята Мери J

« обратно

Коментари /0/


Няма написани коментари.

Добави коментар


Всички полета маркирани с * са задължителни.