Усмивката - най-краткият път между двама души!
лого на Черни Осъм
 Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев, Д-р Нели Данчева-Рачева и а Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев Д-р София Кусева  Д-р Христо Рачев- младшиД-р Христо Рачев- младши - най-младият ни дентален лекар Рачев по

Нова зъбна паста потиска апетита към сладкото


 

by Dental Tribune International

Нуремберг, Германия. Немски производител на продукти за орална хигиена е съзал ароматизирана паста за зъби, която намалява желанието за консумиране на сладки изделия. Продуктът обещава здрави зъби и пречупва желанието за прием на сладки храни. Клиентите просто трябва да използват продукта три пъти дневно за поне три минути, за да имат положителен ефект. Това предизвиква промяна в диетата и може да доведе до намаляване на теглото с почти 7 килограма. 

Според новосформираната компания Dr. Weiler ефектът се дължи на естествените овкусители в пастата за зъби. Компанията твърди, че докато използвате пастата, тези съставки значително намаляват желанието да похапвате сладкиши.

„Предимството на нашия продукт е, че запълва отделна ниша на пазара. Ние не представяме поредната паста за зъби, а един съвсем нов продукт, който предлага безпрецедентни плюсове за клиента“, каза д-р Матиас Уейлер, главен изпълнителен директор на Dr. Weiler.
Проучване, контролирано с плацебо група, се проведе сред 48 участници за 4 седмици и с 36 участници за период от три месеца. Резултатите показват, че 90% от участниците споделят за значително намалял апетит към сладкото. Някои от тях отчитат намаляване на теглото до 6,8 кг за трите месеца, тъй като за тях е било лесно да се ограничават от приема на сладкиши при редовно ползване на продукта.

Според компанията най-добрите резултати се получават, когато клиентите мият зъбите си три пъти на ден след всяко ядене. В допълнение те могат да използват продукта и в случаите, в които им се прияжда нещо сладко. „Една туба от 100 мл би трябвало да стигне за поне четири или пет седмици, от което следва, че клиентът ще се нуждае от 10–12 тубички на година“, анализира Сенк Озотюрк, мениджър директор на Dr. Weiler.

От днес пастата ще се продава в Германия в мрежата от аптеки и в денталните кабинети на препоръчителна цена от 14 евро. Продуктът, първоначално във вариант с аромат на ябълка и ванилия, ще бъде наличен в цяла Европа и чрез интернет магазините. Според компанията в момента се разработват и други продукти, които имат същия ефект.

Dr. Weiler е компания, която е създадена през месец март тази година от д-р Уейлър. Той е практикуващ лекар по дентална медицина от 20 години. Неговата цел е да промотира по-здравословен хранителен режим с консумация на по-малко захар за постигане на по-добро орално и общо здраве след населението.

„В последните 50 години световната консумация на захар се е увеличила тройно. За много хора в това се корени причината за много дентални и метаболитни заболявания, като например затлъстяването и диабета“, споделя Уейлър, който е разработил пастата за зъби съвместно със съпругата си, която на свой ред работи в козметичната и парфюмерийната индустрия от много години. 
 

« обратно

Коментари /0/


Няма написани коментари.

Добави коментар


Всички полета маркирани с * са задължителни.