Усмивката - най-краткият път между двама души!
лого на Черни Осъм
 Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев, Д-р Нели Данчева-Рачева и а Д-р София Кусева и Д-р Христо Рачев Д-р София Кусева  Д-р Христо Рачев- младшиД-р Христо Рачев- младши - най-младият ни дентален лекар Рачев по

Стоматология без болка


 

Ако попитате средностатистически човек, как е преминало зъболечението му, болшинството от отговорите ще Ви нарисуват ужасяваща картина - свирепи бор машини и пациенти крещящи от болка. Именно такъв стереотип най-често ни кара да не посещаваме стоматологичните кабинети. Такава ли е релаността обаче?
Отдавна са преминали времената, когато всякакви процедури по лечението на увредени зъби са преминавали без използването на анастезия. Средствата, с които разполага съвремената стоматология позволява лечението на зъбите да е безболезнено.

Съвременните постижения в областта на производство на модерен инструментариум за лечение на зъбите изпрати в миналото спомените за шумните брмашини, заменени по настояще с дигитални високооборотни с водно охлаждане, диодно освитление и                                                лазерни апарати.

Фармацевтичните фирми са разработили цял комплект безопасни анестетици, които правят стоматологията безболезнена.

Анастезиите се подразделят на:

  • Апликационна анестезия - използва се спрей от лидокаин. Апликационната анастезия представлява повърхностно обезболяване, което се прилага при вадене на клатещи се зъби, както и при нужда от поставяне на по-дълбока анестезия.
  • Инфилтрационна анестезия. Най-често използваният вид анестезия в стоматологията, така нареченото "замразяване". Този вид обезболяване се прилага при различни видове стоматологични операции - лечение на зъбни канали, операция на пулпата на зъба и др. Продължителността на анестезията е в рамките на 60 минути.
  • Проводна анестезия. Изплзва се при оперативна намеса в корените на зъба.При този тип анестезия, препарата се поставя в непосредствена близост до нервния ствол на зъба.
  • Стволова анестезия. Стволовата анестезия се прилага в основата на черепа, като по този начин се блокира тройничния нерв.Прилага се в оперативната стоматология. Под наблюдение от анестезиолог.

Поколения пациенти трябва да преминат през съвременните стоматологични кабинети за да се изтрие кошмарния спомен от „държавното зъболечение”!

« обратно

Коментари /0/


Няма написани коментари.

Добави коментар


Всички полета маркирани с * са задължителни.