Усмивката - най-краткият път между двама души!
лого на Черни Осъм
Феята на зъбките Мери иска да види колко са смели малките ми пациКабинет 1КАБИНЕТ - 2  Стоматологична машина Anthos A6 PlusДИГИТАЛЕН РЕНТГЕНОВ АПАРАТ ANTHOSД-р Христо Рачев

Временни пластмасови корони


Временните пластмасови корони се изработват с  2 цели - предпазна и естетична.

Те предпазват зъба от:

 1.  Вредните дразнители на околната среда, т.е. храна, напитки, температурни дразнители, микроорганизми , живеещи в слюнката. 

2. Запазват препарационната граница, т.е. запазват очертанието на зъба. Това е много важно за точното поставяне на постоянната корона.

Естетичната цел - Пациентът да има добър външен вид до поставянето на постоянната корона.

Видове пластмасови корони:

1. Имедиантни пластмасови корони. Това са корони, които се изработват веднага в стоматологичния кабинет по предварителния отпечатък от зъбите на пациента. Изработват се от бързополимеризираща пластмаса от стоматолога и поради по-бавната изработка и вложените труд и материали, това са по-скъпите временни корони. За цени - справка в кабинета.

2. Пластмасови корони, изработвани в зъботехническа лаборатория. Поставят се на следващия работен ден след посешението за изпиляване.

Издържливост на пластмасовите корони.

Това са ВРЕМЕННИ корони. Излаботват се бързо и служат за кратко време. Срокът за преседяване на временните корони е от една седмица до месец, ако целта е да зарастнат раните от извадени зъби. По дългото преседяване на временните корони в устата не е желателно, поради пропускливостта на материала и риска от увреждане на зъбите, ако не се покрият с постоянни корони.

Рискове.

Ако временните корони се налага да останат за по-дълъг период в устата на пациента съществува риска :

1. Да се счупят

2. Да променят цвета си

3. Да се разлепят

4. Да се глътнат

 

« обратно

Коментари /0/


Няма написани коментари.

Добави коментар


Всички полета маркирани с * са задължителни.